Door op 'Accepteer' te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen.
onze methoden
Particulier

Uw thuis,
onze zorg

Asbest in huis gevonden? Geen zorgen, Asbimotion staat klaar om u te helpen met drie gemakkelijke en veilige methoden om het asbest te verwijderen, zodat uw huis weer veilig en gezond wordt.

1 Eenvoudige handeling

Deze methode wordt gebruikt voor het verwijderen van asbesthoudende materialen zoals dakbedekkingen, schoorstenen, afvoerbuizen en dorpels, waarbij het risico op asbestvezelvrijkoming minimaal is. Deze techniek is geschikt voor hechtgebonden asbesttoepassingen, waar de vezels stevig in het materiaal zijn ingebed en niet vrijkomen onder normale omstandigheden. Het is cruciaal dat het materiaal tijdens de verwijdering niet beschadigd raakt, om de integriteit en veiligheid te waarborgen.

2 Couveusezak

De Couveusezak-methode is een geavanceerde techniek voor situaties waar een veilige verwijdering vereist is, maar de aanleg van een hermetische zone niet haalbaar of nodig is. Dit systeem omvat het omsluiten van het asbesthoudende deel met een plastic flap met daaraan een zak voorzien van ingebouwde handschoenen. Dit stelt onze professionals in staat om het materiaal veilig te verwijderen zonder direct contact, vooral in de buitenlucht of wanneer uit risicoanalyses blijkt dat dit de voorkeursmethode is.

3 Hermetische Zone

Voor het verwijderen van losgebonden asbest, waarbij er een hoger risico bestaat op vezelvrijkoming, implementeren we de Hermetische Zone methode. Deze aanpak vereist het volledig afdichten van de saneringsruimte met plastic folie om deze vervolgens in onderdruk te zetten. Dit zorgt ervoor dat asbestvezels zich niet buiten de afgesloten ruimte kunnen verspreiden. De lucht binnen de zone wordt continu gefilterd en ververst om blootstelling te minimaliseren. Typische toepassingen voor deze methode omvatten het verwijderen van asbestisolatie rond leidingen, asbesthoudend pleisterwerk , zachte en poreuse beplating, ...

Vraag nu je gratis
offerte aan

Offerte aanvragen