Door op 'Accepteer' te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen.
onze methoden
Bedrijven & industrie

Uw bedrijf,
onze prioriteit

Asbest ontdekt in uw bedrijf? Geen zorgen, Asbimotion is uw partner in asbestverwijdering. Wij bieden drie professionele en veilige methoden om asbest effectief te verwijderen, zodat uw bedrijfsomgeving weer veilig en conform de regelgeving wordt.

1 Eenvoudige handeling

Bij het aantreffen van asbest in materialen zoals dakbedekkingen, afvoerbuizen, schoorstenen en dorpels binnen uw bedrijf, biedt Asbimotion een gespecialiseerde verwijderingsmethode waarbij het risico op vezelvrijkoming minimaal is. Deze 'Eenvoudige Handeling'-techniek is optimaal voor hechtgebonden asbesttoepassingen, waarbij de vezels stevig in het materiaal verankerd zitten en onder normale omstandigheden niet vrijkomen. Het is essentieel dat deze materialen tijdens de verwijdering intact blijven om zowel de structuur van uw faciliteit te beschermen als om volledige veiligheid te waarborgen. Asbimotion garandeert een nauwkeurige en veilige verwijdering, met minimale verstoring van uw bedrijfsactiviteiten.

2 Couveusezak

De Couveusezak-methode is een uitstekende oplossing voor zakelijke en industriële situaties waarin veilige asbestverwijdering vereist is, maar de installatie van een hermetische zone niet praktisch of noodzakelijk is. Deze methode gebruikt een geavanceerd systeem dat het asbesthoudende materiaal omsluit met een plastic flap, voorzien van een zak met ingebouwde handschoenen. Dit stelt onze getrainde professionals in staat om asbest veilig te verwijderen zonder fysiek contact met het materiaal, wat ideaal is voor toepassingen in de buitenlucht of op locaties waar onze risicoanalyse aangeeft dat deze techniek de beste aanpak is. Deze methode verzekert een veilige afhandeling van asbestsanering met minimale risico's voor personeel en omgeving, waardoor uw bedrijfsprocessen ongestoord kunnen doorgaan.

3 Hermetische Zone

Voor de verwijdering van losgebonden asbest in zakelijke en industriële omgevingen, waarbij het risico op vezelvrijkoming aanzienlijk is, biedt Asbimotion de Hermetische Zone-methode aan. Deze geavanceerde techniek vereist dat de saneringsruimte volledig wordt afgesloten met plastic folie en vervolgens in onderdruk wordt gebracht. Deze maatregel voorkomt dat asbestvezels ontsnappen naar aangrenzende gebieden. Binnen deze afgesloten zone wordt de lucht continu gefilterd en ververst, waardoor blootstelling aan asbestvezels geminimaliseerd wordt en een veilige werkomgeving gegarandeerd is. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij het verwijderen van asbestisolatie rond thermische leidingen, asbesthoudend plaatmateriaal, en asbestkarton. Het zorgt voor een uiterst veilige verwijdering van hoogrisico asbest in bedrijfskritische situaties.

Vraag nu je gratis
offerte aan

Offerte aanvragen