Een verplicht asbestattest

Vanaf 2032 moet iedere gebouweigenaar over een verplicht asbestattest beschikken in Antwerpen en bij uitbreiding in heel Vlaanderen.

Veiligheid voorop
Vaktechnische kennis
Scherpe prijzen

Op die manier wilt Vlaanderen het aanwezige asbest in kaart brengen en toewerken naar een asbestveilige omgeving. Bij Asbimotion uit Oud-Turnhout kan je aankloppen voor alles omtrent asbest. Wij zorgen dus ook dat je over het verplichte asbestattest beschikt.

Wat staat er in het verplicht asbestattest?

In een verplicht asbestattest of asbestinventarisattest lees je verschillende zaken. Zo lees je welk asbesthoudend materiaal in een gebouw aanwezig. Verder staat er in dat verplicht attest ook je asbest moet verwijderen of beheren. Om tot zo’n overzicht te komen, moet je een asbestinventarisatie laten uitvoeren. De persoon die het verplicht asbestattest moet opmaken, wordt bepaald door de wetgeving. In bepaalde gevallen kan je het als werkgever zelf doen, in andere gevallen zal je een gecertificeerd asbestdeskundige moeten inschakelen.

werkman

MEER VAN ONZE DIENSTEN ZIEN?

HEEFT U NOG
EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Laat je bijstaan bij de opmaak van dit verplichte attest

Er komt heel wat wetgeving kijken bij het verplicht asbestattest. Als asbestconsultant staan wij je graag bij, zodat je voldoet aan de huidige regelgeving. Doe beroep op onze expertise door te bellen naar het nummer 0496 72 60 93 of door ons contactformulier in te vullen. Wij beantwoorden zo snel als mogelijk al je vragen over het verplicht asbestattest en andere zaken en kijken alvast uit naar een fijne samenwerking.

Asbimotion