ASBESTATTEST

Het bezitten van een asbestattest is verplicht vanaf 2022.

Bij de verkoop van een woning of gebouw in regio Antwerpen of elders is het verplicht om over een asbestattest te beschikken. Huur je een huis? Dan moet de eigenaar vanaf 2023 in het bezit zijn van het originele asbestattest en is hij of zij verplicht om jou een kopie te geven. Asbimotion reikt het asbestattest uit via het platform van OVAM nadat een deskundige een inspectie heeft uitgevoerd. Bij Asbimotion uit Oud-Turnhout, niet ver van de stad Turnhout, kan je terecht voor elk soort project. Ons team heeft, onder leiding van Joeri Wittenberg, al meer dan 13 jaar ervaring in het ‘asbestverwijderingsvakgebied’. Ontdek hieronder meer over het asbestattest bij verkoop van een woning in regio Antwerpen of elders.

Wat u moet weten over het asbestattest bij verkoop van een woning in Antwerpen of elders

Vanaf 2022 is het verplicht om een asbestattest af te leveren bij de verkoop van een woning regio in Antwerpen of elders. Dat komt omdat de Vlaamse Regering haar asbestafbouwbeleid versnelt. Iedere woningeigenaar die een woning heeft, die gebouwd is in 2001 of vroeger moet uiterlijk tegen 2032 over een asbestattest beschikken. Je verkrijgt zo’n asbestattest door een inspectie te laten uitvoeren door een deskundige. Die persoon geeft aan waar er asbest te vinden is in je woning en geeft mee hoe je asbest veilig kan beheren of verwijderen. De deskundige die het asbestattest opstelt, volgt altijd het inspectieprotocol van OVAM. OVAM bekijkt de analyse van de deskundige en zorgt ervoor dat jij een asbestattest ontvangt. Het doel van het invoeren van een verplicht asbestattest bij de verkoop van een woning is om in kaart te brengen waar en hoeveel asbest er zich bevindt in woningen in Antwerpen en op andere locaties in Vlaanderen. De volgende stap nadat dat doel bereikt is, is om het asbest te verwijderen of veilig te beheren. Op die manier wil Vlaanderen tegen 2040 een asbestveilige omgeving worden.

werkman

MEER VAN ONZE DIENSTEN ZIEN?

Neem contact op met onze organisatie voor meer informatie

Heb je vragen over het verkrijgen van een asbestattest bij de verkoop van een woning in Antwerpen of op andere locaties in Vlaanderen? Wil je meer weten over hoe de deskundige te werk gaat tijdens de inspectie of zit je met vragen over hoe OVAM een asbestattest aflevert? Neem dan contact op met ons team van specialisten voor meer informatie. Je kan contact opnemen met ons via het e-mailadres info@asbimotion.be en via het nummer 0496 72 60 93. Onze medewerkers staan je met plezier te woord en nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden. Lees alvast meer over het opstellen van een asbestinventaris. Wie weet vind je daarin wel het antwoord op je vragen over het verkrijgen en bezitten van een asbestattest bij de verkoop van een woning in regio Antwerpen of elders.

Heeft u nog
een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op