Een asbestinventaris verplicht laten opmaken

Het bezitten van een asbestinventaris is verplicht in elke woning.

Veiligheid voorop
Vaktechnische kennis
Scherpe prijzen

De verplichting om een asbestinventaris te laten opmaken, geldt voor werkgevers in Antwerpen en elders in België al een hele tijd. Maar die wetgeving breidt uit. In Vlaanderen moeten alle gebouweigenaars nu ook over een asbestinventaris beschikken. Asbimotion uit Oud-Turnhout, niet ver van de stad Turnhout, is een deskundig bureau waar je terecht kan om de verplichte asbestinventaris te laten opmaken. Hieronder lees je meer over de wetgeving omtrent de opmaak van een asbestinventaris in regio’s Turnhout, Antwerpen en elders in België.

Alles over de wetgeving rond de asbestinventaris die verplicht is

Een asbestinventaris is verplicht voor alle gebouweigenaars. Die inventaris geeft aan welke asbesthoudende materialen zich in een gebouw bevinden. De wetgeving rond deze inventaris is geldig in heel België en dient dus gevolgd te worden door elke eigenaar van een gebouw. Er bestaan twee soorten: een destructieve asbestinventaris en een niet-destructieve asbestinventaris. De eerste soort verplichte asbestinventaris wordt opgesteld wanneer er renovatie- of onderhoudswerken worden uitgevoerd. De tweede soort asbestinventaris die verplicht is, duidt aan welke waarneembare asbestbronnen een risico zijn bij het dagelijks gebruik van een gebouw. De Vlaamse Overheid voerde de verplichting om een asbestinventaris te laten opstellen in om tegen 2040 een asbestveilige omgeving te hebben.

werkman

MEER VAN ONZE DIENSTEN ZIEN?

HEEFT U NOG
EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat je nog moet weten over de verplichting van een asbestinventaris

Voor werkgevers is het bezit van een asbestinventaris of asbestattest al enige tijd verplicht. Hij of zij moet voor elk gebouw waar personeel aan het werk is, beschikken over de verplichte asbestinventaris. De verplichting om een asbestinventaris te hebben moet ervoor zorgen dat er steeds minder asbest aanwezig is in Vlaanderen. De wetgeving rond de opmaak van zo’n verplichte asbestinventaris in is van toepassing op elke gebouweigenaar die een woning heeft die gebouwd is voor 2001. Door wie de verplichte asbestinventaris wordt opgemaakt, is afhankelijk van de wetgeving die geldt in je regio.

 

Doe een beroep op een ervaren asbestconsultant

Wil je ons inschakelen om een verplicht asbestinventaris te verkrijgen en ook nog eens een correcte prijs voor je inventaris te betalen?. Neem dan vrijblijvend contact op door te bellen naar 0496 72 60 93 of door ons contactformulier in te vullen. Wij beantwoorden graag je vragen over de verplichting van een asbestinventaris. Door een beroep te doen op ons ervaren bedrijf, ben je zo in orde met de verplichte asbestinventaris en alles wat er bij komt kijken.

Asbimotion