Asbestinventaris verplicht

Een asbestinventaris laten opstellen is verplicht.

Veiligheid voorop
Vaktechnische kennis
Scherpe prijzen

De verplichting om een asbestinventaris te laten opmaken, geldt voor werkgevers in Antwerpen en elders in België al een hele tijd. Maar die wetgeving breidt uit. In Vlaanderen moeten alle gebouweigenaars nu ook over een asbestinventaris beschikken. Asbimotion uit Oud-Turnhout, niet ver van de stad Turnhout, is een deskundig adviesbureau waar je terecht kan om de verplichte asbestinventaris te laten opstellen, voor asbestadvies, projectopvolging en meer. Hieronder lees je meer over de wetgeving omtrent de opmaak van een asbestinventaris in regio’s Turnhout, Antwerpen en elders in België

Alles over de wetgeving rond de asbestinventaris die verplicht is in regio Antwerpen, Turnhout en elders

De verplichte asbestinventaris, oftewel het asbestattest, geeft aan welke asbesthoudende materialen zich in een gebouw bevinden. De wetgeving rond een asbestinventaris is geldig in Antwerpen, Turnhout en elders. Er bestaan twee soorten: een destructieve asbestinventaris en een niet-destructieve asbestinventaris. De eerste soort verplichte asbestinventaris wordt opgesteld wanneer er renovatie- of onderhoudswerken worden uitgevoerd. De tweede soort asbestinventaris die verplicht is, duidt aan welke waarneembare asbestbronnen een risico zijn bij het dagelijks gebruik van een gebouw. De Vlaamse Overheid voerde de verplichting om een asbestinventaris te laten opmaken in om tegen 2040 een asbestveilige omgeving te hebben in Antwerpen, Turnhout en andere plaatsen in Vlaanderen.

werkman

MEER VAN ONZE DIENSTEN ZIEN?

HEEFT U NOG
EEN VRAAG?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat je nog moet weten over de verplichting van een asbestinventaris in regio Antwerpen en elders

Voor werkgevers is het bezit van een asbestinventaris al enige tijd verplicht. Hij of zij moet voor elk gebouw waar personeel aan het werk is, beschikken over de verplichte asbestinventaris. De verplichting om een asbestinventaris te hebben wordt aangepast voor de regio Antwerpen en bij uitbreiding heel Vlaanderen. De wetgeving rond de opmaak van zo’n verplichte asbestinventaris in Antwerpen, Turnhout en elders in Vlaanderen is van toepassing op elke gebouweigenaar die een woning heeft die gebouwd is voor 2001. Door wie de verplichte asbestinventaris wordt opgemaakt, is afhankelijk van de wetgeving die geldt in Turnhout, Antwerpen en elders in België.

 

Doe een beroep op een ervaren asbestconsultant

Wil je ons inschakelen om een asbestinventaris te laten opstellen die verplicht is voor werkgevers en gebouweigenaars? Zou je meer willen weten over de prijs van de opmaak van zo’n verplichte asbestinventaris? Of zit je met vragen over de wetgeving omtrent een verplichte asbestinventaris laten opmaken door ons bedrijf uit Oud-Turnhout, Antwerpen. Neem dan vrijblijvend contact op met ons team. Stuur een e-mail naar info@asbimotion.be of bel naar 0496 72 60 93. Wij beantwoorden graag je vragen over de verplichting van een asbestinventaris in Antwerpen of andere plaatsen in Vlaanderen. Door een beroep te doen op ons ervaren bedrijf, ben je zo in orde met de verplichte asbestinventaris en alles wat er bij komt kijken.

Asbimotion